10 септември 2006

TOP 100 Viewers Choice (Jukebox weekend VH1)

Днес с голямо удоволствие изгледах втората част на класацията по VH1. Този път си записвах и местата на песните в класацията (глупаво, но като няма какво да правиш цял ден... с глупости се занимаваш).
Така, а сега нека малко да коментирам самата класация. Първо ще започна с това, че каналът VH1 винаги ме е очаровал с това, че пускат класики в музиката. Разбира се пускат и новото, което вълнува днешните тийнейджъри (а и не само тях), но като цяло си е чисто „класически” канал. В класацията имаше песни, които не ми се вярва да има човек на земята, който да не ги е чувал. Това са песни като I was made for loving you на Kiss (№36), Is this love на Whitesnake (№32), Another brick in the wall на Pink Floyd (№27), Wind of change на Scorpions (№19), Highway to Hell на AC/DC (№13), Smells like teen spirit на Nirvana (№12), Enjoy the Silence на Depeche Mode (№11), незабравимата Bohemian Rhapsody на Queen (№2) и др. Място в класацията намериха и балади като I will always love you на Whitney Huston (№39), You’re still the one на Shania Twain (№35), It must have been love на Roxette (№28), Everybody hurts на R.E.M. (№24), I don’t want to miss a thing на Aerosmith (№8) и оглавилата класацията November Rain на Guns’n’Roses. Други песни, които намериха място в класацията и лично за мен са страхотни: Nickelback – How you remind me (№40), Radiohead – Creep (№33), Oasis – Wonderwall (№29), A-HA – Take on me (№25), Green Day – Boulevard of broken dreams (№15), Robbie Williams – Angels (№10), Red Hot Chili Pepers – Californication (№7), Madonna – Frozen (№6) (тази дори я пях на глас... горките ми съседи), Bon Jovi – Living on a prayer (№3). Зарадвах се дори на песните на Backstreet boys – Everybody (Backstreet’s back) (№23) и на Dirty Diana на Michael Jackson (№9). Само дето не разбрах защо точно тази песен на Майкъл Джексън си поръчват толкова много хората, но това си е въпрос на избор, разбира се. Аз лично харесвам други негови песни от ... хм... „човешкият” му период (ако разбирате какво имам предвид). Иначе като цяло класацията ми хареса. Прекарах си един страхотен следобед с тази музика. Радвам се, че хората се сещат честичко за тези песни и си ги поръчват (честно казано доста пъти съм виждала и имената на българи, поръчали си разни класики по VH1, което искрено ме радва).
В интерес на истината имаше песни, които не видях в класацията, а доста често се въртят в Jukebox-a на VH1, като Wicked Game на Chris Isac, Fast Car на Tracy Chapman или пък Mmm Mmm Mmm Mmm на Crach Test Dummies, но пък може и да са били в първата част на класацията, която за съжаление не успях да гледам отначало.
Е, стига толкова плямпане относно музиката по Vh1.
Надявам се не съм досадила на някого с това многобройно изреждане на песнички.
Също така се надявам, че ще се съгласите с мен, че класацията си я бива.
А сега ви казвам чао и ви
Цункам!

PS: Отивам да слушам ОЩЕ музика. Този път обаче ще наблегна на HIM и може би наRammstein... Bye за сега!

4 коментара:

  1. I don’t want to miss a thing на Aerosmith :love:

    "Madonna – Frozen (№6) (тази дори я пях на глас... горките ми съседи)" - Аз пък се чудех защо ми горят ушите ;P

    ОтговорИзтриване
  2. hehe - verno si e, che kato q slusham tazi pesnichka si mislq za teb:) ma ko da se prai:)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16:14

    Абе какви са тея песни - нито една не съм чувал.. ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22:40

    Май Минката си е изоставила Блог-а :(

    ОтговорИзтриване