19 септември 2008

Каква по дяволите е тази държава?!

Защо като се обадиш на БЪРЗА ПОМОЩ и кажеш, че един 78 годишен човек е много зле, че не може да говори, че е неориентиран и неадекватен, че преди четири години е прекарал инсулт, че не е от София ти затварят телефона и не приемат обаждането ти?!
"Не можем да помогнем, защото личния лекар не е тук! Ще се оправи... ТОВА НЕ Е СПЕШЕН СЛУЧАЙ!!!"
Кое е спешен случай?!
Пред две години така ми отказаха и линейка за диабетно болен, защото НА ТАКЪВ ЧОВЕК Е НОРМАЛНО ДА МУ СЕ СЛУЧВАТ ВСЯКАКВИ НЕЩА!!!
Айде бе!
КОЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ Е СПЕШНО?!
Трябва ли да му изтича на човек кръвта или не знам си какво, за да кажат, че е спешно? Не е ли за това бърза помощ, за да ОКАЗВА ПОМОЩ на болен човек? Пък било то диабетик или болен пенсионер?!
Защо трябва линейките да се чакат по 60 минути?
Защо като дойдат ЛЕКАРИТЕ ти сам трябва да правиш всичко, а те да гледат отстрани?!
И преди и днес трябваше сами да пренасяме напълно отпуснат и неадекватен човек до самата носилка, а МЕДИЦИНСКИТЕ лица само да бутнат тъпата носилка вътре в линейката...
Е***a съм я ш******а помощ в тая организирана държава!!!

10 коментара:

  1. Анонимен10:21

    Остави това, но когато видиш с какво се занимават в реанимацията след това - лошо да ти стане.
    Когато сестра ми се контузи в работата преди време и отидох да я видя в коридора (2 a.m.) се печаха кебапчета на скара. А вътре имаше всякакви случаи по леглата - възрастни, бременни жени и подобни.
    Преди около месец като се прибрах от морето, пак в спешния център - върнаха човек с забита метална пластина в гърлото да намери магнит, с който да му я извадят...
    А иначе редовно "няма коли в момента - щом има свободна ще изпратим".
    То е вярно, че има хора, дето се обаждат на 150 да им измерят кръвното, или да ги отрезвят след поредното напиване до козирката, но ввсе пак...
    А със 112 какво стана? Върха беше като се обадил някакъв от друга държава и се свързал към центъра за повиквания, а в София не работи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13:01

    Почнах все по-сериозно да се замислям за имиграция. От 10-ина години съм съзнателен, старателен и честен гражданин, данъкоплатец, бизнесмен. Спазвам правилата, плащам си данъците и чакам нещата да се подобрят.

    Е, взе да ми писва.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13:29

    Не че нещо ама колко пари се дават в тази област? хората стачкуват, ама на болниците ни пари стигат ни персонал! а тези които са останали да преглеждат по кабинетите ако стачкуват, ще умират хора....
    Истината е, че линейките не пристигат навреме. Истина е,че ние хората също сме виновни за това (СОФИЯ).
    В задръстванията се опитва да мине линейка, НИКОЙ НЕ ПРАВИ МЯСТО !!!

    Дали не трябва хората да се плеснат по челото и да кажат м*м* м* да е** какво правя тука!!!

    Относно първия случай (със затварянето на телефона). Шиба*** правилник е такъв.
    Разделиха софия на райони (например младост е към ВМА). След като не е от софия ....

    Истината е, че ако закараш някой, който и да е (естествено спешен), в бонлица, влизайки вътре те са длъжни да го лекуват !!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14:34

    Решението на проблема е следното: Фащаме си куфарите и се махаме от тая скапана държава, тук нищо не става. Това е държава от слабохарактерни роби които не знаят нищо друго освен да ги тъпчат и обират.

    ОтговорИзтриване
  5. Имам малък син и като всяко дете той се разболява. При поредното боледуване детето вдигна 40 градуса температура. Два центъра на "СПЕШНА ПОМОЩ" обаче отказаха да изпратят линейка. Да не говоря, че лекарката на сина ми, която беше по това време, си беше изключила телефона. Казват че децата са бъдещето, а как само се грижиме за него......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16:33

    Държава без съдебна система.
    Ако медиците се страхуваха от последствия нямаше да се скатават,ако без да им влиза в длъжностната характеристика носеха болните,нямаше да останат без последствия,ако ги съдеха за всяко нещо - заслужено и незаслужено- нямаше да останат балами да работят за 500 лв.
    Дайте ми пример с нещо нередно в татковината и ще ви обясня защо е в резултат на нефункционираща съдебна система.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17:15

    Аз не живея в България, но всеки ден се замислям да се завърна защото ми липсва, но като чета такива работи и си мисля, че е по - добре да поизчакам малко.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18:48

    Не бъдете толкова черногледи. Все пак, да живееш тук си има много положителни страни. А че всички са виновни за създалата се ситуация - това е така.
    И да - ако сме в чужбина, има да чакаме някой да ни оправи държавата...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20:05

    Твоите въпроси, скъпа Lonely Ant са само част от онова, което нашата болнична действителност представлява като отношение към пациента. Аз лично стартирах сайт-протест точно по тази тема, но явно още не си го видяла. Ела, прочети какво пишат другите потърпевши, какво им отговарят докторите и ако все още имаш въпроси ги задай! Сайтът е http://bg-protest.com

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15:57

    kato 4eta kakvo se pi6e tuk i mi stava lo6o.ot 10 god. ne jiveq v bg. priznavam 4e sam se otkasnala ot mn. ne6ta no kato sravnqvam zdraveopazvaneto v ispaniq i pri vas trqbva da priznaq 4e e mn. zle.operirax se 2 pati tuk v ispaniq bila sam i pridrujitel na moi poznati dori zagubix blizka priqtelka na skoro ot rak na gardata t.e iskam da kaja 4e sam zapoznata sas tazi tema,no nikoga ne sam se sblaskvala s takiva slu4ki za koito se spomenava tuk.sajalqvam mnogo 4e ne moga da pomogna s ni6to i 4e edin den kogatse pribera v bg.6te mi se naloji da prejiveq tova koeto v momenta vie prejivqvate.dai boje do togava da se opravqt ne6tata

    ОтговорИзтриване