23 август 2008

Странно съвпадение...



Гледам ги тия двете снимки и ми се стори доста странно, че и двете са правени в един и същи ден, по едно и също време (направих ги заради предишния ми пост за отрязаната вишна...). ?
наете за какво писах - застрояването на кварталите. Ето - на първата снимка се вижда свежа зеленина, ясно небе - цялата снимка излъчва някакво спокойствие (поне според мен). А после се вижда мрачното настроение - каменна стена, тъмно и мрачно облачно небе...

На вас коя снимка ви харесва повече? Или да не питам...

Цункам!

10 август 2008

Шум от резачки


Това горе-долу е картината, която виждам, когато се показвам през единия от балконите ми. Обожавам през лятото да гледам тази зеленина и да си представям, че не съм в София, ами някъде в планината. Успокояващо е, като се има предвид как в доста от софийските квартали освен панелен пейзаж нищо друго не можеш да видиш.
Да, но преди малко, когато отидох в кухнята да си сипя вода чух доста дразнещ шум. Като "първа клюкарка" се показах на прозореца и какво си мислите, че видях. Двама мъже, овързали около ръцете си едно дебело въже, а в другия му край привързали едно дърво. Вишна. Трети (може би), скрит някъде из зеленината на двора на къщата, безпощадно натиска моторната си резачка в тялото на тази така сладка и вкусна вишна (това ми е детския спомен от нея...). След по-малко от 2 минути вишната се предаде и с трясък се стовари на земята. Сърцето ме заболя... Отдавна бях забелязала, че двора на въпросната къща бавно оредява от към дървета - джанките, вишните, люляците - всичко бавно, бавно се изсича.


И защо? За да се превърне квартала ми в поредния "каменен град"... Болните амбиции на разни общинари да застрояват всяка една тревна площ, вече определено ме плаши много. Защото, ако до преди година, две това бяха само слухове, сега виждам, че с тази безразборна сеч, определено слуховете не са шега. Само дано не се стигне до това, както в Америка да се наложи да правим изкуствени паркове, защото всичко около нас е в бетон и тухла...
Винаги съм се радвала, че в квартала ми има малко блокове и много зеленина. От моята стая се вижда ето тази гледка:

Не ми се ще и от хола и кухнята да виждам същто - каменен зид. А също така и да стоя с постоянно пуснати щори, за да не ме гледат "комшиите" какво правя... Дано тия тъпи общинари се замислят и се спрат малко, защото вече място и за игра на децата не остана...

-·-· ··- -·- ·- -- -·-·--

06 август 2008

Приятелство

Friendship...It burns,but it never dies!

Истински приятел е този, който можеш да му звъннеш в 3:00 сутринта с думите - УБИХ ЧОВЕК..!! а той да ти каже - ДОБРЕ.. КЪДЕ ЩЕ КОПАЕМ..?!

Добрият приятел ще плати гаранцията,за да те извади от затвора ... Но истинският приятел ще седи заедно с теб, казвайки: Прецакахме се но се забавляваме!!!

"Истински приятел е този,който вижда недостатъците ти и въпреки всичко те обича!"

Приятелите са твърде скъп разкош,те струват скъпо не поради това което правиш за тях,а заради това което се отказваш да правиш заради тях

Приятелите са ангели,които ни помагат да се изправим на крака в моментите,когато крилата ни не помнят как да литнат!!!

Истинският приятел трябва да бъде способен да те разбира и да ти прощава. Когато приятел те нарани с думи, не го приемай лично. Опитай се да разбереш гледната му точка. Може би той е наранен от теб по някакъв начин и е искал да ти покаже как се чувства като те нарани и теб самия!
Ние, приятелите, трябва да си прощаваме и да се разбираме, защото трудно се намират истински приятели! Не бива да позволим малки камъчета да разрушат едно силно и голямо приятелство!
(ако съм казала нещо, което не е точно - извинявай... Мина)

Това следващото ми звучи по-скоро като любовно послание... обяснение, но в конкретната ситуация си мисля, че доста точно е казано:

And now we see we will always be
with you, with you, just promise me
that you'll stay real just like you are
cos baby you don't have to change, because
You don't know how much you mean to me.
Whenever you're down
you know that you can lean on me.
No matter the situation,
I'm gonna hold you down.

Наистина имах нужда от тези мисли. Просто исках да ги сложа тук тези мисли...

Цункам!

02 август 2008

Отвличания от НЛО

Днес пак се опитвах да намеря cropcircles в Google Earth, ама пак не успях... Както и да е. Въпросът е, че се сетих за тях от ето този сайт за НЛО. В него попаднах на една доста интересна статия за отвличания от извънземни или по-точно за признаците на отвличания. Няма да крия, че са ми любопитни тези работи. Веднага се заех да чета и да видя на колко признака отговарям. Общо са 58 и на брой + 14 допълнителни. Значи общо 72. Да видим аз на кои отговарям:





1. Почукващи или бръмчащи звуци: чуването на подобни звуци при особени случаи, например като преди сън, точно преди заспиване.

2. Чувството, че сте наблюдаван: усещане, което имате по време или точно преди заспиване вечер. (мисля си, че всеки изпитва това чувство понякога...)

3. Неудържима нуждата да пътувате: странен необясним импулс да пътувате или да тръгнете на някъде, да отидете на друго място. (любопитно ми е просто...)

4. Необясними медицински проблеми: внезапно заболяване, синузитни проблеми, преумора, мигрена, обриви. (преумората или мигрената... не знам... не ми приличат на неща причинени от извънземни...)

5. Безсъница: страдате от безсъние, кошмари, сънища за НЛО или сънувате, че сте наблюдаван от животни с големи черни очи (обикновено диви животни като бухали, вълци, и т.н...). (имам мнооооого развинтено въображение... на това го дължа)

6. Парализиране в леглото: събуждате се неспособен да се движите. Поради някаква причина не можете да движите тялото си за няколко секунди или минути. (това ми се случи преди няколко години - беше ужасно! И до ден днешен не знам дали съм сънувала или наистина се е случило. Знам само, че чувството беше отвратителни и страшно. Няколко дни по-късно пък усетих нещо като страхотен натиск на главава - все едно е поставена в менгеме... кофти тръпки бяха...)

7. Сънувате че летите: повтарящи се сънища в които можете да летите, или летите над своя дом или позната местност. (често ми се е случвало да сънувам, че летя - чувството е прекрасно...)

8. Вашата мисия: вие осъзнавате че имате силно чувство на дълг, мисия в живота. Имате импулсивен подтик да изпълните задача, но не знаете точно каква е тя или защо имате това чувство. (всеки има мисия... поне така си мисля)

9. "Специален": имате чувство, че тайно, известно само на вас, вие сте специален или избран от някого, някак си. (за специалните неща в мен съм писала вече, но наистина за най-специално си мисля, че е буквата М, която се образува от една вена на лявата ми ръка)

10. Сънища за очи: спомняте си сънища за големи очи, например на диви животни като елени, бухали, вълци. Всичко, което си спомняте за сънищата са необикновено големите очи. (развинтеното ми въображение)

11. Стряскане: събуждате се през нощта, понякога често, с чувство за паника или напрежение без видима причина. (кошмари, може би...)

12. Страхове или фобии: имате необясним страх от височина, змии, паяци, насекоми, определени звуци, ярки светлини, страх да останете сам. (доста от тези страхове ги имам... високото, змии, страха да остана сама...)

13. Виждали сте в сън: някой с вас, партньорът ви, е парализиран, обездвижен или замръзен във времето, особено вечер или през нощта.

14. НЛО или извънземни: тези теми неудържимо ви интересуват без да знаете защо. (тайнственото винаги е любопитно)

15. Наблюдаван: имате чувството, че повечето време сте наблюдаван, особено вечер и през нощта. (това ми се е случвало на вилата на баба ми и дядо ми - стаята, в която спя има огромен прозорец, който е срещу гората. Голям страх пада - имам чувството, че в короните на дърветата се спотайват същества, които ме гледат. Е - лечението е цяла нощ четене на книги, а когато вече съмне и се види, бора си е бор, а ореха-орех, Кака ви Мина може спокойно да заспи...)

16. Кървене от носа: в известен период от живота си сте имали кървения от носа без явна причина или сте се събуждали с кървене от носа. (когато бях малка имаше период, в който седна ли пред телевизора и започваше да ми тече кръв от носа)

17. Проблеми с гърба или врата. Гърбът ви боли без причина или се събуждате с необикновени схващания в различни части на тялото си. (доста често ми се случва, ама е от матрака, според мен)

18. Звънене в ушите: често или постоянно звънене в ушите или в едното ухо.

19. Очите: болка зад едното от очите ви, главоболие, по-специално в синусите или само в едното ухо.

20. Полудяване: имате чувството, че полудявате само като мислите за тези неща. (е кой не би полудял - трябва да се знае - ИМА ли или НЯМА извънземни)

21. Неспособност за въздържане и пристрастяване към нещо в определен период от зрелия ви живот. (е кой не се пристрастява към нещо... кой?!?)

22. Сънища за разрушения, катастрофи и катаклизми като например - за края на света. (и това ми се е случвало... въображение)

23. Леглото ви трябва на всяка цена да е до стената, да спите до стената. (това наистина е така, но си имам логично обяснение - поради зачестилите жеги последните години, стената ми е единственото студено място, на което се охлаждам вечерно време и заспивам бързо)

24. Събуждате се в друго положение или място. (?!?)

25. Сънища за летене през прозорци.

26. Страстно желание да изучавате астрономия..





Е, не отговарям на половината признаци, но все пак доста насъбрах.



Не искам някой да схваща коментарите ми след всеки признак като вид подигравка. Аз лично вярвам в съществуването на извънземни - вижда ми се нелогично да сме сами в толкова голяма Вселена. С коментарите си давам вид логично (поне според мен) обяснение. Всеки разбира нещата по различен начин...



Съветвам ви, ако се интересувате от тези неща да влезнете в сайта и да видите ВИЕ на колко от признаците отговаряте. После ще коментираме.

Цункам!



ПП: Това е снимка на вената ми на лявата ръка. Сори, ама ми беше трудно да се снимам сама с телефона така, че да се види вената. Кой не вярва да си чукнем една среща и ще я покажа ;-Р









Добра оферта или...


Какво всъщност се предлага тук?

All Inclusive в един хотел + престоя на децата ДА Е безплатен?

Или Безплатни деца в All Inclusive хотел...?

Определено разбрах рекламата по втория начин... А вие?

Цункам!