31 май 2006

Кофти работа :(

Не съм писала отдавна тук, защото компютъра ми се развали... :( Но няма какво да се оплаквам. Макар че ми се иска много да се оплаквам и много да викам... Гадното е, че сега ми идват ГОЛЕМИТЕ идеи за писане, ама ... споко - дишайте, ще се оправя:)
Кофтито е, че сега пиша от университетската библиотека. А тук не е много удобно да се пише, защото все някой ще те пита нещо, все някой ще ти наднича в компютъра.... Ма ко да се праи:)
А гадното е, че от по-другата седмица излизам в сесия - изпити, чудесии... Нема как - ще требе да учим:)
А пък и съм влюбена - само дето и аз не мога много да се уточня в кого... (тва прозвуча тъпо!!!)
Не, гледайте сега - имам си аз едно увлечение още от ученическите ми години - когато бях млада и зелена. Само че тогава нямаше ответен резултат. А сега има - само че аз не съм много наясно със себе си... А сега се чудя, защо ли въобще ви занимавам с моите си глупости.
Абе защо АЗ въобще се занимавам с глупости....
Май щото не знам какво да пиша...
Музата избяга...
Няма я
Горката
Музата де
Спирам
......
Не мога!
Ще пиша
ОООООО
Айде, чао
До скоро
Цункам ви
Всичките
Дори тези, които не познавам
А тези, които познавам НАЙ-МНОГО ги цункам
И ги обичам
Всички
Чао

11 май 2006

Малко АРТ:)

Това са ми последните 3 wallpaper-чета, които съм сътворила. Посветени са на ЛЮБИМАТА ми група HIM. На два от тях съм използвала моите очи:) Ма мноо яко съм ги направила, а?:)


Този стана уникален (поне според мен). Много ми харесва как е станало окото ми - кат рисувано:) Ооох, умря циганката дет ме 'фали...


Туй ми е другото око... Пак на HIM посветено:)

Направо съм горда със себе си:) Много е хубав, нали?:)

ОБИЧАМ ВИ:)

ЦУНКАМ ВИ:)

За приятелите... пак


Едно е тука знай –
човека до теб опознай.
Приятел в него ще намериш
Скъп другар ще спечелиш!
Няма по-голямо богатство
От приятелското братство!
Купон, веселба и смях
Ще разнасяш ти със тях.
Скуката ще прогониш,
Слънцето ще догониш

Ко да кажа – вчера беше супер ден! Много смях, много дъжд, много музика, мнооооооогооооооооооооо!:)
Обичам всички!!!!!!!!
Цункам ви!

За музата


По принцип много обичам да пиша. Има периоди, в които като ме удари музата и спиране няма. Пиша, пиша, пиша...
Спомням си, че веднъж майка ми беше донесла от работата си една пишеща машина. Беше някакъв нов модел – копчетата и бяха като на клавиатура на компютър – с българска и английска азбука, с TAB, та дори си имаше и BACKSPACE!!! Беше я донесла, за да пише някакви дипломи. Издебнах я аз да стане за малко и веднага седнах зад машината. Сложих един бял лист и... за 5 минути 3 стихоторения. Бяха някакви смешни, но за първи път бях написала перфектно римувани стихчета. После ме изгониха от машината... . Опитвала съм се да пиша разказчета или стихотворения на компютара, но... някак си белият екран не ме вдъхновява. Започна да пиша с ГОЛЯЯЯМ ентусиазъм и.. естествено запецна някъде и няма мърдане... Но виж – мириса на хартията – това е друго нещо! Така веднъж след като се прибрах от училище легнах по корем на леглото и започнах да си пиша някакъв въображаем диалог между мен и един... (хаха) ВАМПИР! Стана супер як разказ. И то за някакви си 2 часа! Винаги ми се е въртяла идеята за разказ за вампири (вдъхновение – BLADE, разбира се), но май нещо нямам нерви да разтягам локуми. Иначе всичко съм си измислила. Не знам какво ще стане – може и да се опитам да напиша нещо дълго и интересно. Страх ме е само да не убия от скука читателя (тук се хиля лудо!).
Иначе е гот от време на време да те ‘навестява’ някоя муза! Тази седмица съм доволна – едно стихотворение, 7 wallpaper-а и разбира се ЦЯЛ BLOG. А – тука нещо и книжки за оцветяване ... оцветявамJ. Много е весело – бях забравила!
Айде, стига съм писала.
Оставям ви в ръцете на някоя муза и ако напишете/нарисувате/оцветите нещо интересно изпратете ми го.
Цункам ви!

Една пломба – уникум голям!


Вече гордо мога да се похваля, че съм притежателка на 3 пломби:). Тук доста хора биха ми се изсмяли, ама това пломбата си е сериозно нещо.
Повечето от приятелите ми приеха весело скръбната за мен новина, че в ценната ми уста се мъдри един „сериозен” кариес и два не чак толкова (мънички, хванати овреме). За мен лично това беше шок – цели 21 години бях живяла с радостната мисъл, че нямам пломба и това ме прави по странен начин уникум (после се оказа, че и други хора нямат кариеси, но това е друг въпрос. Все пак тук говоря за себе си... шегувам се). На всички около мен надух главата с тоз кариес и таз пломба. Споделих и страха си от зъболекари – особено като съм гледала рекламата на онзи филм за лошият чичко зъболекар... „Зъболекарят” май се казваше филма. Половината от приятелите и познатите ми разправяха, ЧЕ Е УЖАС ГОЛЯМ, а другите – НЕ Е СТРАШНО, нищо няма да усетиш. Първата група даже ми препоръчваше да си искам упойка. Да, ама мен и от упойката ме беше шубе – да боцкат венеца?!? (иначе страх от инжекции и игли нямам, но това е венец... де да знам...)
Е, бях на зъболекар – НЕ БОЛЕШЕ!!! Майка ми винаги обича да ми разправя, че като съм била малка много съм обичала да ходя на зъболекар. Била съм истински ГЕРОЙ. Сега може да се каже, че пак съм герой – щом с тъга и мъка на сърцето се разделих със зъболекарския кабинет. Бе ко да кажа...
А колкото до уникалността, за която писах в началото – добре че ми откриха кариеса, защото в последствие разбрах, че съм много по-уникална. Зъболекарката ми откри, че зъба с кариеса е уникален!!! Докато оформяш дупката, за да сложи пломбата тя доста се поизмъчи. Все нещо не се получаваше. А то кво било?! Моята особа притежавала зъб, който бил по друг начин оформен (сега, не знам как точно са терминчетата, ама надали и вие ще ги знаете. Тя лекарката си ми ги каза, ама кой да помни?). А като добавим и една друга моя уникалност – вената на едната ми ръка е оформена като буквата М (първата буква от името ми) – ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!
Много уникален човека съм аз...
А сега и текста като чета – бе то било гот от време на време да си повдигаш самочуствието и да се четкаш.
Май ще почна по-често да го правя
Цункам ви всички!

08 май 2006

За приятелите...

Когато се ‘blog’-нах бях в супер сдухано настроение. Както и в началото казах един приятел (Froz) ме 'светна' за туй местенце и каза само «мен ме успокоява да си пиша тука, пробвай и ти»... И реших да пробвам.
В началото исках да излея цялата си... хммм... мъка тука. Бях супер афектирана... в интерес на истината и аз не знам защо. Сърдех се на всички, за някакви дребни неща, които в този определен момент ми изглеждаха огромни. Не можех да заспя, само за това мислех. Добре, че Froz се обади и ми каза неща, които по принцип си знам, но в този момент бях запратила дълбоко в мен. Бях ги скрила и бях оставила съмненията, негативизмите и т.н. да ме обсебят напълно. (Благодаря, Froz).
Малко след като се чух с него ми се обади приятелка, която е много скъпа за мен (и в интерес на истината май на нея бях сърдита... малко). Говорихме дългичко и после... два дена размисъл от моя страна. И май разбрах, защо се сърдя, цупя и гледам все ‘черното’ в другите да търся.
Просто от началото на тази (проклета) година всичко ми тръгна наопаки. Все едно някой ме прокле. Поне аз така го чувствам. Случиха ми се доста гадни неща и изведнъж се почуствах сама и безпомощна. От всичко това явно ми се е искало живота за миг да спре, да почака, за да премисля това, което се случва. Но може ли живота да спре? Е, аз ‘спрях’ за малко, но това не означава, че и другите трябваше да спрат с мен и да ме ‘изчакат’. За съжаление това го разбрах късно, а в интерес на истината приятелите ми бях до мен. Разбираха ме. Успокояваха ме. Подкрепяха ме.
Радвам се, че намерих моята грешка – начина ми на мислене и в известна степен егоизма ми (може би). Надявам се и другите да потърсят грешките в себе си. Не мисля, че аз трябва да ги посочвам, а и в интерес на истината не искам. По-добре е сам да седнеш и да си преосмислиш действията, думите... Поне аз така направих и бих казала, че съм доволна от себе си:)

07 май 2006

Сънят...

Това, което съм написала по-долу, всъщност съм го писала преди доста време - когато в Ирак плениха двамата българи. Това, което е долу е първосигналната ми реакция от случващото се в Ирак въобще...
Малко, забутано в полите на Витоша кварталче. Въздухът е чист, листата на дърветата леко се поклащат от вятъра, децата си играят весело и безгрижно. Аз се насочвам към малка уличка, оградена от всякъде с дървета, малки блокчета и схлупени къщички. Наслаждавам се на деня и на спокойствието, което цари тук. В далечината виждам приятелите си – бивши съученици от кварталното училище. Макар да са минали 6 години, от както сме учили в една и съща класна стая и макар вече всеки да е поел по своя път, ние винаги изпитваме радост, когато се видим. Ето, вървя към тях и им се усмихвам, още малко ще протегнем ръце, за да се поздравим, когато с почуда забелязвам как всичко от ляво гори... Пожар! Тук!? Но как... Всички дървета са обхванати за отрицателно време от пожара. Горят и къщите. Всички гледаме ужасени. Хората от близкото заведение за миг забравят за своите студени бири и се втурват да гасят пожара. Невъзможно е. Сякаш колкото повече го гасят, толкова по-буен става той. Правя две крачки назад. Обръщам се към блока. Мисля си, че незабавно трябва да направя нещо. Трябва да помогна, да намеря вода, да извикам пожарната... В същият миг чувам странен шум. Шум от прелитащ ниско самолет. Чувам свистене. След миг една голяма сива ракета минава покрай мен. Точно така – ракета! Като тези, с които “модерните” напоследък терористи обстрелват различни точки по света. Ракета в моя квартал! Гледам я невярващо как минава покрай мен и се насочва към блоковете, където се намират моите родители, близките ми. След нея изсвистява втора ракета, после трета, четвърта, пета.... Замръзнала на място и невярваща на това, което виждам, се чудя как не ме е улучила ракетата, как не ме е повлякла вълната от нея. Най-накрая осъзнах, защо са ме пощадили тези сеещи смърт човешки “произведения” – аз сънувах! Когато се събудих дълго мислих за сънят си. Бях изтръпнала и уплашена. Два дни не обелих дума пред никого. Не казах на родителите ми за този сън. Не смеех. Мислех си, че ако го споделя може наистина да се случи. Всичко беше ужасяващо реално.
През тези два дена позабравих този кошмар. До вчера сутринта... “Ивайло Кепов и Георги Лазов са взети за заложници от иракски терористи...” Двама българи! Новината беше реална и страшна. Този път кошмара не беше сън. Това, за съжаление е действителността. Видях кадри от “Ал Джазира”, на които трима, забулени в черно и въоражени терориста, на неразбираем за нас език (боже, колко зловещо звучи този език!), четат своите искания, а в краката им стоят двамата българи. Изпитах чувство, което не мога да опиша. Не познавам тези хора. Не познавам и семействата им, не мога дори и за миг да си представя каква болка изпитват те. Не искам да си я представя! Знам само, че като чета статиите за Ивайло и Георги усещам как стомаха ми се свива, как ми идва да заплача за тези двама българи. 24 часа - времето живот, отредено на тези хора от похитителите им. После – зловеща и жестока смърт! А само преди по-малко от месец един кореец беше обезглавен, преди това, снимка на екзекуцията на американски бизнесмен обиколи света - зловеща снимка! От началото на тази ужасяваща 2004 са били отвлечени повече от 80 чужденци от различни националности. Невинни хора, от които някои биват убивани, а други потъват, сякаш, в дън земя. Гледам, чета и главата ми не го побира – как могат да съществуват такива страшилища, като тези фанатизирани до полуда терористи?! Така озлобени ли се раждат те или животът ги прави такива? Погледнете само снимките на техните водачи – хора изглеждащи като нас, които пият, ядат, спят като нас. Защо тогава, когато погледнем снимките им и прочетем “биографиите” им ни побиват тръпки? Защо тогава си пожелаваме и горещо се молим никога да не заставаме лице в лице с тях? Защо човекът става жесток и злобен към ближните си? Защо религиите трябва да ни разделят?
Не разбирам този свят! Не мога да проумея как един човек може да бъде толкова жесток! Не мога да проумея как има хора, които могат да убиват други хора, да ги колят като животни, да се гаврят, да ги мъчат... Сигурно разсъждавам детински и глупаво за възрастта си. Сигурно не искам да повярвам, че хората могат да бъдат жестоки и фанатични. Да се борят за “идеалите” си по толкова жесток начин. Не мога да проумея как човек, за чиято глава са обявили 25 млн. долара може съвсем спокойно да обикаля света, без да го хванат, без дори да се доближат до него. Толкова силни и организирани ли са тези, които се смятат за силни и организирани?! Защо трябва всички да страдаме от една война, коята е война не за нас, а за други – по-силни и по-могъщи? Защо трябва да даваме невинни жертви? Невинни са не само Ивайло Кепов и Георги Лазов, ами са невинни и петимата български войници, загинали на връх Коледа! Според мен те са невинни, нищо че са отишли по собствена воля. Но каква, питам се аз, е тази “собствена воля”, когато е тласкана от мизерията, безпаричието и скъпият живот, който водят повечето от осем милионното ни българско население?! Днес всички гледат да отидат зад граница, за да направят някой лев и да нахранят семействата си. “Благодарение” на това те стават жертви.
Жалко е да гледаш как в една такава ситуация българските политици отправят жален и молещ поглед към ГОЛЕМИТЕ СИЛИ. Какви са тези големи сили, питам се аз? Защо винаги българите гледаме и търсим помощ от чуждите, а не си помагаме сами? Защо си мислим, че когато САЩ каже някоя добра дума за нас, ние винаги можем да разчитаме на тях, да им вярваме сляпо? Мисли ли си някой, че те ще помогнат на Ивайло и Георги? Няма! Искането е САЩ да освободи иракски затворници до 24 часа иначе... без българите! Звучи жестоко, но е факт. Колкото и да ми е болно и тъжно да го кажа, колкото и песимистично да звуча, не смятам, че двамата българи ще се върнат живи в България. Повярвайте ми – иска ми се да греша, иска ми се семействата им да не изживеят ужаса на роднините на Ким Сун-Ил и Ник Бърг, иска ми се кошмара с българите да свърши! Искам целият кошмар с тази война да свърши! Не искам да живея в непрекъснат страх онзи ужасяващ сън да се сбъдне. Не искам, когато отправя поглед в небето и видя самолет да изпитвам страх, че от този самолет може да бъде пусната бомба. Не искам да чувам гърмежи, писъци, да виждам в очите на хората страх, да гледам окървавени трупове. Защо светът трябва да е толкова жесток?
Не мога да проумея как за милионите години еволюция хората не са се променили, ами са останали на онова примитивно стъпало, на което проблемите се решават само с войни, терористични атаки, заплахи, побоища... Ще достигнем ли до онова високо стъпало, на което се смята, че сме сега? Най-раумните същества сред животните. Не – ние сме животни! Ние даже сме по жестоки от животни... Разумни същества може и да станем, но не сега, а след милиони години.
Ако, разбира се, все още ни има.

Черно и бяло

Това стихотворенийце го писах още докато бях млада и зелена - за това и то е такова. Спомням си, че бях в час по литература и изучавахме Смирненски... Май той ме вдъхнови, като се замисля... Както и да е. Аз бях млада и зелена, за това и стихчето е такова.
Enjoy...:)
Бяло и черно


Пада първият есенен дъжд,
детски гласове долитат отвън.
Затворен седиш в тъмната стая,
Сълзите леко се стичат по теб,
мисли в главата се блъскат без цел
и затормозяват иначе спокойния ден.
Лист бял пред теб безпомощно стои,
черни букви като грозни гарги се нижат,
думи болезнени съставят те.
Болка! Това чувстваш ти сега.
Тя бавно в тялото пропива. (попива)
Вик един издаваш в празната стая –
всичко кънти, всичко боли...
Думите тежки върху теб се стоварват,
дълбоко навлизат в ранено сърце.
Болка бошува навсякъде в теб,
сълзи като кръв излизат навън
и мокрят красивото ти лице.
Бяло и черно, болка и смях,
в танц смъртоносен понасят се те.
И ето... победа, свобода, радост...
Болката изчезна, сълзи – няма.
Листа бял на парченца разкъсан,
буквите черни безпомощни са вече.
Усмивката бавно измества тъгата,
слънцето място намира върху мокрото ти лице.
Детски гласове долитат отвън,
Тихо се сипе първият есенен дъжд...

Искам...


Искам в очите ми да няма сълзи.
Искам скръб да няма в мислите ми.
Искам усмивка на лицето ми да има.
Искам щастие да ме обвива.

Искам хората да не обиждам.
Искам красивото във тях да виждам.
Искам със мен да се смеят.
Искам в розово да пеят.

Искам другите да ме разбират.
Искам със радост да ме покриват.
Искам всички да сме диви.
Искам всички да сме щастливи.
PS: Това го написах снощи, много набързо. Искам да си го кача в 'суров' стил... После може и да го изтрия. Интересното е, че го написах в супер сдухано настроение. Тъкмо се бях 'развихрила' и ми се обадиха приятели, които ми оправиха настроението... Е, не точно, но ... След като прочетох това което съм сътворила... установих, че доста навътре взимам някои неща. Май не трябва много, много да мисля за разните там нещица... дребни и непотребни... Чао за сега...

06 май 2006

И аз съм тук... вече:)

И аз като мой близък приятел реших да си направя един blog. Или каквото да е там. За да пиша и за да ми олекне. Поне той ми каза, че ще ми олекне. Казва, че на него му олеква. Сега прочетох едно негово текстче и намирам проблеми сходни с моите. Е, нали проблемите ни са почти еднакви... даже еднакви, но с различна гледна точка.
Frozen - ако прочетеш това мога да ти кажа само, че и аз се чуствам всеки път, когато излизаме (или поне напоследък) както и ти в разказа си Кажи баба thank you!.
Не знам... мисля да спра за сега, щото нещо май не съм свикнала да пиша и споделям...
Но си мисля, че ще свикна:)